Het Maashotel in Katwijk krijgt een nieuwe bestemming.
Het Maashotel in Katwijk krijgt een nieuwe bestemming. (Foto: De Maas Driehoek)

Geen Polen maar imkers in Maashotel in Katwijk

  •   keer gelezen   Politiek

KATWIJK | Het Maashotel in Katwijk krijgt een nieuwe bestemming. Het onderkomen aan de Everdineweerd werd in november 2018 door de Cuijkse burgemeester onbewoonbaar verklaard wegens bouwkundige gebreken. In het pand, dat tot die tijd dienst deed als 'Polenhotel', komt een internationaal bijencentrum.

Behalve bouwkundige gebreken was er volgens de gemeente ook sprake van overlast in het Maashotel, veroorzaakt door de tientallen buitenlandse werkkrachten die er woonden. Aanwonenden klaagden over geluidsoverlast, stank en ratten, mede veroorzaakt door rondslingerend afval. "Wij zijn sinds de sluiting altijd in gesprek gebleven met de eigenaar (Ysbrandt Roovers) over een nieuwe invulling en zijn zeer verheugd dat het Maashotel een andere, meer gewenste bestemming krijgt", laat wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) namens de gemeente Cuijk weten.
Het internationale bijencentrum Arista Bee Research, dat al is gevestigd in Katwijk en onderzoek verricht naar bijen die resistent zijn voor de Varreo-mijt, verhuist naar het pand. Ook zullen imkers en cursisten, afkomstig uit heel Europa, blijven overnachten in het Maashotel. "Het zal door de eigenaar worden verbouwd volgens de wensen van Arista Bee. We verwachten dat na de verbouwing het pand weer vrijgegeven kan worden", besluit Jilisen.

Meer berichten