De toegangsbrug bij Sint Anna in Boxmeer.
De toegangsbrug bij Sint Anna in Boxmeer. (Foto: Martijn Schwillens)

Bever onder brug: 'Sint Anna altijd bereikbaar geweest'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Sint Anna in Boxmeer is de afgelopen weken gewoon toegankelijk geweest voor alle hulpdiensten. Alleen vrachtverkeer boven de 3,5 ton heeft geen toegang tot het woon-zorgcentrum. "Dit is als voorzorgsmaatregel gedaan", aldus het Boxmeerse college van B en W.

Het antwoord van B en W volgt op schriftelijke vragen van CDA-raadslid Corine Jeckmans. Aanleiding was de afsluiting van de toegangsbrug over de gracht bij Sint Anna voor zwaarder verkeer, omdat bevers de brugpijlers ondergraven zouden hebben. "De brandweer heeft een controle uitgevoerd met betrekking tot de veiligheid van de brug. Onderzocht wordt of dit het gevolg is van de aanwezige bevers", laten B en W nu weten. De eigenaar heeft de brug als voorzorgsmaatregel afgesloten voor vrachtverkeer boven maximaal 3,5 ton. Voor en achter de brug zijn stalen rijplaten gelegd zodat autoverkeer over de brug kan.

Bereikbaarheid niet beperkt
Volgens de gemeente is de bereikbaarheid voor hulpdiensten nooit in het geding geweest. "De brug was afgesloten voor regulier vrachtverkeer, maar was begaanbaar voor hulpdiensten, waaronder brandweer. Dit is door de postcommandant ook binnen de post met bevelvoerders en chauffeurs gecommuniceerd. Het complex is zowel via de burg als de achtergelegen dijk te bereiken."

Meer berichten