De burgemeesters Wim Hillenaar (Cuijk), Marleen Sijbers (Sint Anthonis) en Karel van Soest (Boxmeer) onthulden de drie mogelijke namen voor de nieuwe gemeente bekend.
De burgemeesters Wim Hillenaar (Cuijk), Marleen Sijbers (Sint Anthonis) en Karel van Soest (Boxmeer) onthulden de drie mogelijke namen voor de nieuwe gemeente bekend.

Land van Cuijk, Maasbroek of Maasheggen wordt naam nieuwe fusiegemeente

Politiek 1.565 keer gelezen

WANROIJ | Land van Cuijk, Maasbroek of toch de Maasheggen? Alle inwoners (16+) van de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, die per 1 januari 2022 samengaan, mogen vanaf vrijdag 27 september hun stem uitbrengen op de drie mogelijke namen van de fusiegemeente.

Letterlijk op het 'driegemeentepunt' aan de Broek in Wanroij maakten de burgemeesters Wim Hillenaar (Cuijk), Marleen Sijbers (Sint Anthonis) en Karel van Soest (Boxmeer) de drie mogelijke namen voor de nieuwe gemeente bekend. Deze drie zijn door een speciale naamgevingscommissie geselecteerd uit meer dan duizend inzendingen. "Rode draad bij de inzendingen was het streven om te komen tot een naam waarin de gezamenlijke trots op deze drie gemeenten terugkomt", aldus René Bastiaanse namens de naamgevingscommissie.

Stemmen
Alle inwoners van Boxmeer, Sint Anthonis en Cuijk krijgen binnenkort een brief in de bus met een unieke code waarin zij tussen 27 september en 14 oktober hun stem kunnen uitbrengen op Land van Cuijk, Maasbroek of Maasheggen. De stem kan ook schriftelijk worden uitgebracht in één van de drie gemeentehuizen. "Het principe is heel simpel: het wordt de naam die de meeste stemmen krijgt", bevestigt Sijbers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant