De gemeenteraad van Gennep in 'gelukkigere tijden' met burgemeester Peter de Koning (staand geheel links).
De gemeenteraad van Gennep in 'gelukkigere tijden' met burgemeester Peter de Koning (staand geheel links). (Foto: Jos Gröniger)

Geen duidelijkheid voor bewoners Gennep over vertrek Peter de Koning

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | Bewoners van de gemeente Gennep krijgen vooralsnog niet te horen wat de reden is dat Peter de Koning is vertrokken als burgemeester van de Niersgemeente. De gemeenteraad werd maandagavond door de vertrouwenscommissie in een besloten vergadering bijgepraat.

De vergadering werd voorgezeten door Jacques van Bergen, die eerder door de raad was benoemd als plaatsvervangend voorzitter. De raadsleden hebben meer duidelijkheid gekregen over de achtergronden van het vertrek van de burgemeester. Omdat er geheimhouding rust op dit soort bijeenkomsten, kan geen van de aanwezigen inhoudelijke mededelingen doen over wat is gezegd.
Door deze keuze van de gemeente, moeten bewoners het voorlopig doen zonder informatie over het vertrek van De Koning. De raad 'begrijpt dat dit onbevredigend is voor de inwoners en andere betrokkenen. De gemeentewet staat echter geen verdere mededelingen over de inhoud van de vergadering toe'.

Begrip merkbaar
Jacques van Bergen laat weten dat hij namens de raad kan berichten dat de aanwezigen op een goede wijze zijn bijgepraat. "Na de toelichting was duidelijk begrip merkbaar bij de aanwezige raadsleden voor de onvermijdelijkheid van het vertrek van de burgemeester," aldus de voorzitter. Hij vertrouwt erop dat er nu een streep gezet kan worden achter het verleden en dat de blik op de toekomst kan worden gericht.

Nieuwe burgemeester
De verwachting is dat er nu eerst een waarnemend burgemeester wordt benoemd. Dat stelt de raad in de gelegenheid op zorgvuldige wijze op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Gennep.

Meer berichten