Gemeentehuis van Grave.
Gemeentehuis van Grave. (Foto: De Maas Driehoek)

Welk idee voor 'aantrekkelijker, veiliger of socialer' Grave verdient 10.000 euro?

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | De gemeenteraad van Grave houdt op woensdag 25 september voor de eerste keer een motiemarkt. Maar liefst 12 ideeën (mogelijk 13) hebben inwoners (van jong tot oud) ingediend om de gemeente 'nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken'. Iedereen is welkom om de motiemarkt te bezoeken.

De gemeenteraad heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor goede ideeën. Tijdens de motiemarkt presenteren inwoners en organisaties hun ideeën aan de politiek. De raads- en commissieleden bezoeken de diverse marktkramen en gaan in gesprek. Spreekt een idee aan, dan kunnen politieke partijen dit idee adopteren. Samen met de initiatiefnemer(s) stellen ze dan in aanloop naar de raadsvergadering op 5 november een motie of amendement op die de politieke partij(-en) vervolgens indient. De gehele raad neemt vervolgens over het idee een besluit.

Start motiemarkt
Vanaf 19.15 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de hal van het stadhuis (ingang alleen via de Henricusweg). Om 19.30 uur opent burgemeester Lex Roolvink de motiemarkt. Daarna worden de 12 ideeën kort gepresenteerd. Vervolgens vindt gedurende een uur de motiemarkt plaats. Na een pauze maakt de burgemeester bekend welke ideeën geadopteerd zijn en legt hij het vervolg uit. De motiemarkt is rond 21.30 uur afgelopen.

Aanmelden
De gemeente verzoekt belangstellenden die de motiemarkt willen bezoeken om zich aan te melden bij de griffie via griffie@grave.nl.

Meer berichten