LPG won de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Grave door te pleiten voor zelfstandigheid van de gemeente.
LPG won de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Grave door te pleiten voor zelfstandigheid van de gemeente. (Foto: Aileen van Tilburg)

Opmerkelijke oproep grootste coalitiepartij Grave: 'Cuijk, heroverweeg fusie'

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Coalitiepartij LPG in de gemeente Grave wil onderzoek laten uitvoeren naar een herindeling met Cuijk en Mill en Sint Hubert. Eén CGM-gemeente is volgens de grootste raadsfractie mogelijk een optie. "Wij roepen de raadsleden van Cuijk op om te heroverwegen of een herindeling CGM niet een betere keus zou zijn", aldus LPG in een persverklaring.

De oproep van deze coalitiepartij is opvallend, omdat zelfstandigheid lange tijd werd gepredikt. Eén Land van Cuijk is voor LPG (en CDA) in de huidige raadsperiode (2018-2022) überhaupt geen optie. Nu een herindeling van Cuijk met Boxmeer en Sint Anthonis onomkeerbaar lijkt, wordt gepleit voor onderzoek. "De huidige realiteit dwingt ons om de keuze, zelfstandigheid of een herindeling CGM, versneld voor te leggen aan onze inwoners", schrijft LPG. Een herindeling in het Land van Cuijk leidt volgens LPG ook niet tot lastenverlichting of tot dalende ambtelijke kosten.

Lees meer hierover in De Maas Driehoek van dinsdag 8 oktober.

Meer berichten