Willibrord van Beek (rechts) is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep.
Willibrord van Beek (rechts) is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep.

Willibrord van Beek waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | Gouverneur drs. Theo Bovens heeft Willibrord van Beek met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De heer Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

De gouverneur heeft zijn besluit tot aanstelling van de heer Van Beek als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep genomen na het horen van een delegatie van de gemeenteraad van Gennep. Gezamenlijk is geconcludeerd dat de persoon van de heer Van Beek goed past in het profiel van de waarnemend burgemeester, waarover de gouverneur heeft overlegd met het gemeentebestuur van Gennep. De huidige burgemeester van Gennep, de heer De Koning, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht hem met ingang van 1 november 2019 ontslag te willen verlenen.

Tijdelijk
De waarneming van het burgemeestersambt van Gennep door de heer Van Beek zal voortduren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. De benoemingsprocedure voor een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Gennep zal begin 2020 worden opgestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester van Gennep nog voor het zomerreces zijn werkzaamheden kunnen oppakken.
De heer Van Beek is een zeer ervaren bestuurder. Hij was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Daarvoor was hij van 2012 tot 2013 waarnemend burgemeester van de gemeente Bernheze. In 2006 was hij VVD fractievoorzitter in de Tweede Kamer der Staten-Generaal en in de periode 1998 tot 2012 lid van diezelfde Tweede Kamer. Eerder was hij actief in de lokale en provinciale politiek.
De heer Van Beek is zeventig jaar oud en lid van de VVD. Met het benoemen van deze waarnemer wil de gouverneur bijdragen aan het creëren van rust en onderling vertrouwen in het Gennepse gemeentebestuur.
 

Meer berichten