De acht Amerikaanse eikenbomen aan de Stationsweg in Gennep blijven behouden.
De acht Amerikaanse eikenbomen aan de Stationsweg in Gennep blijven behouden.

Oude eiken op Stationsweg in Gennep mogen blijven

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | De acht Amerikaanse eiken aan de Stationsweg in Gennep zijn gered van de kap. Het college B en W van Gennep heeft besloten de verleende kapvergunning in te trekken.

De eiken waar het om gaat staan aan weerszijden van de Stationsweg, haaks op de Spoorstraat achter het busstation in Gennep. In totaal telt het beeldbepalende laantje 32 eiken.

Zieke boom
Met het intrekken van de kapvergunning komt de gemeente terug op haar besluit van eerder dit jaar om de acht bomen weg te halen. Een bewoner had aangegeven overlast en schade te hebben van de eiken naast zijn huis.
Daarbij bleek een boom ziek te zijn en twee bomen stormschade te hebben.

Verkeerd adres
Op de daarop afgegeven vergunning stond per ongeluk het verkeerde adres vermeld. Door de fout waren de inwoners van Gennep niet op de hoogte van de juiste locatie van de bomenkap.
De gemeente herstelde de fout en publiceerde de kapvergunning opnieuw met de goede locatie.

Authenticiteit
Op basis daarvan tekenden een aantal inwoners bezwaar aan. "De bezwaarmakers gaven aan dat met het kappen van de bomen de authenticiteit van het laantje zou worden weggehaald", vertelt wethouder Rob Peperzak.
Ook bleek uit een inspectierapport dat de zieke boom 'genezen' is en de stormschade van de twee bomen met snoeiwerk te verhelpen is. Het college van B en W besloot de kapvergunning in te trekken. Wel zal er gesnoeid worden om overlast en schade te voorkomen.

Meer berichten