De Graafse oppositiepartijen in Gassel hielden onlangs al een drukbezochte bijeenkomst over hun visie op de toekomst van Grave.
De Graafse oppositiepartijen in Gassel hielden onlangs al een drukbezochte bijeenkomst over hun visie op de toekomst van Grave. (Foto: )

Oppositie Grave op handtekeningenjacht voor opiniepeiling over toekomst gemeente

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Het blijft politiek onrustig in Grave als het de toekomst van de gemeente betreft. Terwijl de grootste raadsfractie LPG wil onderzoeken of een samengaan van Grave met Cuijk en Mill een optie is, willen de Graafse oppositiepartijen VPGrave, D66 Grave en Liberaal LVC Grave inwoners nu een opiniepeiling over de toekomst van de gemeente.

"Inwoners van Grave willen dat de raad instemt met een nieuwe, heldere opiniepeiling. Een opiniepeiling waarin zij zich kunnen uitspreken over hún toekomst. Geen gedoe met multi-uitlegbare uitkomsten. Gewoon klip-en-klaar kiezen uit de twee opties: Grave zelfstandig óf Grave in één gemeente met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (CBA)", aldus de drie fracties.
Om dit van de grond te krijgen, worden inwoners gevraagd om de komende weken hun handtekening te zetten onder een petitie die moet leiden tot een opiniepeiling waarin deze twee opties worden voorgelegd aan de bevolking. De handtekeningen worden vervolgens in de raadsvergadering van 5 november aan de gemeenteraad overhandigd. De petitie kan getekend worden op zaterdag 19 oktober (11.30-14.30 uur) nabij de Jumbo, op zaterdag 26 oktober (11.30-14.30 uur) nabij de AH en Nettorama en op zaterdag 2 november (11.30-14.30 uur) nabij de Lidl. Digitaal kan ook, via www.zegjaookwijbijcba.nl

Meer berichten