Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Hoeveveld in Molenhoek.
Hoeveveld in Molenhoek. (Foto: Martijn Schwillens)

Bedrijventerrein Hoeveveld in Molenhoek wordt geen woonwijk

  •   keer gelezen   Politiek

MOLENHOEK | De gemeente Mook en Middelaar wil niet meewerken aan (gedeeltelijke) herbestemming van Hoeveveld in Molenhoek. Meerdere bewoners van het bedrijventerrein hadden de gemeente gevraagd het bestemmingsplan te wijzigen in een woonwijk. "Hieraan meewerken, heeft mogelijk grote gevolgen voor de toekomst', weet wethouder Geertjan Wienhoven (DGP).

Door Martijn Schwillens

Hoeveveld bestaat momenteel uit woningen met bedrijven en/of kantoren aan huis. Het bedrijventerrein heeft veel weg van een woonwijk, maar het betreft uitsluitend bedrijfswoningen. De aanvraag van een groep bewoners om Hoeveveld te herbestemmen tot woonwijk (burgerwoningen) staat volgens de wethouder haaks op de Structuurvisie Mook en Molenhoek 2025. "Als gemeente bekijk je natuurlijk altijd in hoeverre je burgers ter wille kunt zijn, maar een wijziging van het bestemmingsplan heeft mogelijk grote gevolgen voor bedrijven zich hier willen vestigen of er al zitten. Denk aan de milieuvergunning of overlast", verduidelijkt Wienhoven. "We willen bedrijven zeker niet wegjagen uit onze gemeente, maar als we er een woonwijk van maken, dan mogen bewoners ook verwachten dat we hierop gaan handhaven." Op Hoeveveld mogen bedrijven zich vestigen binnen 'categorie 2' (bedrijfsactiviteiten met enige milieubelasting).

Overlast
De aanvraag van de omwonenden staat in principe los van de plannen van Adviesbureau Peutz, dat wil uitbreiden op Hoeveveld. "Herbestemming kan ertoe leiden dat we voor geen enkel bedrijf meer een vergunning kunnen afgeven. We willen voorkomen dat bedrijven beperkt worden in hun activiteiten. Ook kan het leiden tot planschade. Dat willen we niet", zegt burgemeester Wim Gradisen. Desgevraagd geeft hij aan dat sinds november 2018 negentien meldingen van (geur)overlast zijn gedaan over Peutz. "Waarop telkens direct door ons is gehandeld."

Meer berichten