Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Burgemeester Marleen Sijbers.
Burgemeester Marleen Sijbers. (Foto: Aileen van Tilburg)

CDA wil onderzoek naar bestuurscultuur in Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Politiek

SINT ANTHONIS | De CDA-fractie in de gemeente Sint Anthonis roept Commissaris van de Koning Wim van de Donk van de provincie Noord-Brabant op om een onderzoek in te laten stellen naar de bestuurscultuur binnen de Peelgemeente. "Waarbij het handelen en functioneren van het college en de raad onder de loep worden genomen", aldus het CDA.

Marleen Sijbers maakte afgelopen donderdagavond aan het einde van de gemeenteraadsvergadering bekend te stoppen. De 54-jarige Sijbers is negen jaar burgemeester geweest in Sint Anthonis. De recente ontwikkelingen binnen het gemeentehuis, met een oplopend conflict met wethouder Wouter Bollen en een mogelijk integriteitsonderzoek naar de VVD-wethouder, hebben er volgens Sijbers toegeleid dat ze 'te weinig ruimte voelt om haar taken uit te kunnen oefenen'. "Als de zorgvuldige besluitvorming en bestuurlijke integriteit in het geding zijn, dan moet en mag ik niet belemmerd worden om op te treden."
Het CDA laat in haar verklaring weten 'haar vertrek te betreuren': "De redenen die ze noemt, roepen vraagtekens op. Als een burgemeester zoiets zegt, kun je dat niet zomaar naast je neerleggen."

Meer berichten