De gemeenteraad van Boxmeer.
De gemeenteraad van Boxmeer. (Foto: De Maas Driehoek)

Begroting Boxmeer: jeugdagent op school, vuurwerkmeldpunt en meer ontmoetplekken

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer heeft donderdag unaniem ingestemd met de begroting voor 2020. De raad stemde tevens in met een jeugdagent op school, een vuurwerkmeldpunt en meer speelplekken voor kinderen.

Vooraf stond al vast dat de begroting aangenomen zou worden, maar de zogeheten 'Algemene Beschouwingen' bieden elk jaar opnieuw partijen de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen op het ingezette beleid. Zo stemde de raad onder meer in met een motie van CDA en VDB/LO om binnen de Veiligheidsregio en VNG te pleiten voor het opnieuw instellen van een jeugdagent voor de middelbare scholen. Aanleiding is toenemend drugsgebruik onder jongeren (in Boxmeer) nabij scholen.
De gemeente-app 'MeldDesk' van Boxmeer wordt uitgebreid met een mogelijkheid om vuurwerkoverlast te melden. Ook moet de gemeente een nummer hiervoor openstellen.
Een motie van LOF, VVD, CDA en VDB/LO om in nieuwbouwplannen 'altijd ruimte en voorzieningen te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen', werd raadsbreed aangenomen. Ook wordt onderzocht of in bestaande wijken dit alsnog kan worden gerealiseerd.

Lees meer over de begroting van Boxmeer in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 12 november.

Meer berichten