Structuurvisie De Heikant niet op agenda

  •   keer gelezen   Politiek
GENNEP - De Gennepse coalitiepartijen KERN, D66 en SP zijn toch gezwicht voor de oproepen van de oppositie (VVD, CDA en PvdA), en hebben de structuurvisie De Heikant niet op de agenda voor de raadsvergadering van vanavond geplaatst. Aan dat besluit gingen wel twee schorsingen vooraf.

Afgelopen week kondigde KERN aan de structuurvisie op de agenda te laten plaatsen, ondanks het feit dat de raadscommissie Ruimte en Economie daar geen positief advies voor gaf. Omdat het voorstel volgens de drie oppositiepartijen onvolledig was stemden CDA, PvdA en VVD tegen. Omdst de drie coalitiepartijen D66, KERN en SP voor waren staakten de stemmen. KERN maakte daarop bekend via het reglement van orde te als extra agendapunt toe te voegen.

[image=297211]

KERN raadslid Dennis de Jager kondigde het voorstel onmiddellijk na de opening van de vergadering aan. Janine van Hulsteijn (VVD) vroeg daarop een schorsing aan. Na deze vroege onderbreking riep zij op het voorstel terug te trekken. Als argumenten voerde zij onder andere aan dat de raadsleden geen informatie hadden en dat de belanghebbenden niet geïnformeerd waren.
Na opnieuw een schorsing liet De Jager namens de coalitie weten de structuurvisie zo snel mogelijk te willen vaststellen. Hij vertelde ook dat de coalitie de oppositie en de buurtbewoners tegemoet wilde komen. Het voorstel wordt aangehouden. "We willen de structuurvisie voor de zomer opnieuw agenderen en dan vaststellen", aldus De Jager, die ook aankondigde te willen sleutelen aan de verordening voor raadscommissies. "Deze moet in onze ogen aangepast worden zodat voortaan een meer gewogen stemming gehouden kan worden."
Meer berichten