Integriteitsonderzoek pleit wethouder Wouter Bollen vrij.
Integriteitsonderzoek pleit wethouder Wouter Bollen vrij. (Foto: De Maas Driehoek)

Integriteitsonderzoek pleit wethouder Wouter Bollen uit Sint Anthonis vrij

  •   keer gelezen   Politiek

SINT ANTHONIS | Er hebben geen integriteitsschendingen plaatsgevonden door wethouder Wouter Bollen van Sint Anthonis. Dat maakt het integriteitsonderzoek duidelijk dat onderzoeksbureau Necker van Naem Integriteit heeft laten uitvoeren in opdracht van de opgestapte burgemeester Marleen Sijbers.

Necker van Naem Integriteit spitste het onderzoek toe op vijf dossiers: De Bergen, Peelkant 21, grondgebruik van zijn voormalige garagebedrijf, een bestemmingsplanwijziging voor het bedrijf van Claassen en privécontacten versus zakelijke contacten. Het onderzoeksbureau laakt in een enkel geval de communicatie/onvolledigheid bij een bepaald dossier, maar ziet geen redenen te twijfelen aan de integriteit van Bollen. Wel rekent het bureau Bollen aan dat hij tijdens ziekteverlof privécontact heeft gezocht met een ambtenaar over een dossier in plaats van dit over te laten aan zijn tijdelijke vervanger.
De gemeenteraad laat in een gezamenlijke verklaring weten de conclusies uit het onderzoek over te nemen. "De raad concludeert (...) dat geen integriteitsschendingen door wethouder Bollen hebben plaatsgevonden. Hij wordt vrijgepleit van vermeende integriteitsschendingen."
Burgemeester Marleen Sijbers stapte onlangs op omdat 'de bestuurlijke integriteit in het geding is'. Het lijkt er nu juist op dat de conclusies uit het rapport haar positie in Sint Anthonis onhoudbaar zouden hebben gemaakt.

Lees meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 26 november.

Meer berichten