Harrie van de Linden bezorgde afgelopen week in de gemeente Mill en Sint Hubert honderden flyers namens het burgerinitiatief.
Harrie van de Linden bezorgde afgelopen week in de gemeente Mill en Sint Hubert honderden flyers namens het burgerinitiatief. (Foto: )

Burgerinitiatief Mill wil met honderden zienswijzen voor herindeling 'krachtig signaal afgeven'

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | Het Burgerinitiatief werkgroep gemeente Mill in één Land van Cuijk heeft de afgelopen dagen duizenden zienswijzen huis-aan-huis bezorgd bij inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert. Het burgerinitiatief rekent op honderden reacties die de gemeenteraad op donderdag 12 december ertoe moeten 'dwingen' om alsnog te kiezen voor een gemeentelijke herindeling.

Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis gaan per 1 januari 2022 op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De zienswijze die huis-aan-huis is verspreid in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord geeft zevenen redenen waarom een herindeling beter is dan een zelfstandig voortbestaan. "Hiermee geven we een krachtig signaal af dat een grote groep inwoners wel wil aansluiten bij de andere drie gemeenten", aldus de initiatiefnemers. De zienswijze is ook bedoeld als 'advies' aan het provinciebestuur, dat uiteindelijk een fusievoorstel aan de Minister voorlegt met daarin de 'meest wenselijke herindeling' in het Land van Cuijk. Het burgerinitiatief roept eveneens met het pamflet inwoners op massaal naar de raadsvergadering op 12 december te komen.

Meer berichten