AB'90 en VKP willen een bindend referendum over de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert.
AB'90 en VKP willen een bindend referendum over de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert. (Foto: Ties van Dooren)

AB'90 en VKP: Referendum over zelfstandigheid gemeente Mill

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | Er moet een bindend referendum komen om te bepalen of de gemeente Mill en Sint Hubert zelfstandig moet blijven voortbestaan of dient op te gaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

De coalitiepartijen VKP en Algemeen Belang'90 (AB'90) nemen 'op de kortst mogelijke termijn' het initiatief om een bindend referendum uit te schrijven. Dat schrijft de AB'90-fractie in een advertentie in De Neije Krant. "Wij geven met een referendum graag u (inwoners, red.) een stem om ons te laten weten hoe u de toekomst van Mill en Sint Hubert ziet." De keuze is simpel: vóór of tegen opheffing van de (zelfstandige) gemeente.
Op donderdag 12 december vergadert de Millse gemeenteraad over de toekomst van de gemeente. Onder meer de zienswijzen van bewoners, ondernemers en omliggende gemeenten komen die avond aan bod. Het burgerinitiatief Werkgroep gemeente Mill in één Land van Cuijk verzamelde de afgelopen periode al honderden zienswijzen. Zij willen dat de raad. Oppositiepartij CDA is ook voorstander van een gemeentelijke fusie. Met een referendum willen AB'90 en VKP de stem over de toekomst aan de lokale bevolking geven.

Meer berichten