Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Burgemeester Antoine Walraven.
Burgemeester Antoine Walraven. (Foto: De Maas Driehoek)

Millse burgemeester Walraven pleit 'voor meer respect en begrip' in discussie over herindeling

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | Antoine Walraven roept in zijn vaste column in De Maas Driehoek op tot respect naar elkaars meningen als het een mogelijke herindeling of een zelfstandig voortbestaan van de gemeente Mill en Sint Hubert betreft. "De meningen van onze inwoners zijn verdeeld en de discussies, vooral op sociale media, nemen soms bedenkelijke vormen aan", aldus Walraven.

"Het debat over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert is een actueel thema en houdt de gemoederen aardig bezig. Er zijn zowel inhoudelijke argumenten voor als tegen een grootschalige herindeling. Dit geldt ook andersom voor de keuze om een zelfstandige gemeente te blijven. Ook de vele onderzoeksrapporten geven geen uitsluitsel over de vraag wat wijsheid is in deze kwestie. Ik roep u op om begrip en respect te hebben voor elkaars standpunten en sta open voor elkaars argumenten", schrijft Walraven. "Gelukkig mogen wij in onze democratie verschillend denken en hebben wij recht op onze eigen mening. Deze vrijheid is niet vanzelfsprekend en moeten wij koesteren."
De raadsvergadering over de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert is donderdagavond 12 december vanaf 19.30 uur in Mill. Vanwege de te verwachten drukte is de vergadering te volgens in Myllesweerd en online via de website van de gemeente.

Meer berichten