Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ad Berends licht de 1.800 zienswijzen van de werkgroep toe tijdens de drukbezochte gemeenteraadsvergadering in Mill.
Ad Berends licht de 1.800 zienswijzen van de werkgroep toe tijdens de drukbezochte gemeenteraadsvergadering in Mill. (Foto: SK-Media)

Inwoners Mill op 23 januari naar stembus over toekomst gemeente

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | Het had 'zomaar' een historische avond kunnen worden voor gemeente Mill en Sint Hubert. Maar de gemeenteraad kwam er donderdag 12 december niet toe vast te stellen of de gemeente zelfstandig verder gaat of niet. Eerst komt er een raadpleging van de inwoners. Deze gang naar de stembus is op 23 januari.

Door Kees de Bruijn

Als de opkomst dan 40% of meer is en de meerderheid stemt vóór aansluiting  bij de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk dan willen alle raadsleden daar voor gaan.
De coalitiepartijen AB'90 en VKP hadden al in aanloop naar de raadsvergadering laten weten zo'n raadpleging te willen. Beide partijen, samen een meerderheid in de gemeenteraad, willen dat gemeente Mill zo veel mogelijk zelfstandig blijft, maar willen toch gehoor geven aan de vraag om de inwoners de keuze voor te leggen. Deze keuze is: behoud van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert of samenvoeging met de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. Onder grote publieke belangstelling werd een motie met de oproep voor een inwonersraadpleging door de gemeenteraad aangenomen.

Zienswijzen
Aan het begin van de raadbijeenkomst werden aan burgemeester Walraven ruim 1800 handtekeningen aangeboden van inwoners die te kennen gaven voor één gemeente Land van Cuijk te zijn, inclusief de huidige gemeente Mill.

Lees meer hierover in De Maas Driehoek van dinsdag 17 december.

Meer berichten