Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Nabij de Vlaamse Gaai in Boxmeer is onlangs een volledig bosje gekapt. Tot groot ongenoegen van aanwonenden.
Nabij de Vlaamse Gaai in Boxmeer is onlangs een volledig bosje gekapt. Tot groot ongenoegen van aanwonenden. (Foto: )

Boxmeer herkent zich niet in beeld van gebrekkige communicatie met inwoners

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Het Boxmeerse college van B en W herkent zich niet in het beeld dat slecht wordt gecommuniceerd met burgers. PK en VVD gaven donderdag tijdens de gemeenteraad aan vaker signalen te krijgen van bewoners dat zij niet gekend worden. "We moeten zaken aangaande communicatie niet dramatiseren", vindt burgemeester Karel van Soest.

Aanleiding voor de kritiek van VVD en PK is een aantal cases waarbij bewoners zich niet voelen gekend in de aanpak van de gemeente, zoals de bomenkap in de wijk Luneven, de ontwikkeling van het Schilderspad, de komst van een fitnesscentrum aan het Weijerplein en de parkeerproblemen in de Maasbroeksche Blokken. "In onze optiek horen we te vaak: 'Dit proces verdiende niet de schoonheidsprijs.' Er zijn voorbeelden te over waar inwoners klagen over de communicatie", aldus Judith Logtens (VVD). Van Soest: "Ik zal de gesignaleerde kritiek niet ontkennen, maar zeker niet bevestigen. Het college ervaart niet dat de communicatie slecht gaat."
Zo ook niet bij de bomenkap in de wijk Luneven (zie foto). "De kap is stilgelegd op ons verzoek nadat de gemoederen hoog opliepen, maar dit had de projectleider niet hoeven te doen. Bewoners zullen worden geïnformeerd als de kap verder gaat", aldus wethouder Willy Hendriks (LOF).

Meer berichten