Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Op donderdag 23 januari is een volksraadpleging in Mill.
Op donderdag 23 januari is een volksraadpleging in Mill. (Foto: Temmie van Uden)

AB'90: 'Neutraal' richting referendum over toekomst gemeente Mill en Sint Hubert

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | Algemeen Belang'90 (AB'90) zal zich 'neutraal opstellen' in de aanloop naar de volksraadpleging op 23 januari, waar de bevolking van Mill en Sint Hubert zich gaat uitspreken voor of tegen een herindeling met de nieuwe gemeente Land van Cuijk. "Er is binnen onze achterbaan geen eensgezind geluid voor de ene of de andere variant naar voren gekomen", aldus de partij op haar eigen Facebook-pagina.

"Daarmee stellen wij ons, in tegenstelling tot de laatste verkiezingen, neutraal op richting de volksraadpleging. Als je dichtbij de feiten blijft,wat wij zoals altijd graag doen, dan zijn er voor en nadelen voor de beide keuze opties. Wij vinden het wel bijzonder jammer dat er zoveel stemmingmakerij plaatsvind en onjuistheden als feiten/argumenten worden gebruikt", vervolgt AB'90. Door middel van een heuse 'Referendumkrant' zullen AB'90, CDA en VKP hun standpunten op basis van een aantal onderwerpen toelichten. "Hoewel AB'90 als verkiezingsbelofte een zelfstandig Mill en Sint Hubert nastreeft, stelt het zich voor deze volksraadpleging neutraal op. Wij zijn van mening dat een zelfstandige gemeente mogelijk is met een moderne en flexibele manier van (samen)werken. Stemmingmakerij voor één grote gemeente is eenzijdig en wordt belicht met suggestieve argumenten. Het moet juist gaan over feiten en steekhoudende argumenten, want een besluit nemen over opheffing van onze gemeente doen we slechts één keer."
De volksraadpleging over de toekomst van Mill en Sint Hubert is op donderdag 23 januari. De opkomst dient tenminste veertig procent te zijn.

Meer berichten