PvdA Cuijk wil vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones.
PvdA Cuijk wil vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones. (Foto: PvdA Cuijk)

PvdA wil vuurwerkverbod of vuurwerkvrije zones in Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | PvdA Cuijk wil een vuurwerkverbod in Cuijk. Als dat niet mogelijk is, moeten vuurwerkvrije zones aangewezen worden. De PvdA gaat hiervoor aandacht vragen in de eigen gemeenteraad.

"De roep om een vuurwerkverbod wordt na de afgelopen jaarwisseling weer groter, ook in Cuijk. Maar die situatie van vuurwerkoverlast is de afgelopen jaren niet anders dan de afgelopen jaarwisseling. De PvdA fractie in Cuijk heeft in de afgelopen jaren meerdere malen aandacht gevraagd voor een verbod en daarbij gewezen op het alternatief van een centrale vuurwerkshow waartoe een lokale ondernemer bereid was", schrijft de partij op haar eigen Facebook-pagina. "De vorige keren waren we een roepende in de woestijn. Nu de tijd schijnbaar rijp is, zal zullen wij in de Cuijkse gemeenteraad opnieuw aandacht gaan vragen voor een vuurwerkverbod."
Op vragen van De Maas Driehoek gaf burgemeester Wim Hillenaar in december nog aan 'geen reden te zien om het anders aan te pakken'. "De wijze van handhaving bevalt goed", aldus Hillenaar, die toen aangaf dat Cuijk geen hotspots zou kennen qua overlast.

Meer berichten