Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Jos Raemaekers.
Jos Raemaekers. (Foto: Aileen van Tilburg)

Wethouder Jos Raemaekers stopt in Sint Anthonis, Rob Poel beoogd opvolger

  •   keer gelezen   Politiek

SINT ANTHONIS | Wethouder Jos Raemaekers heeft zijn positie als wethouder neergelegd. Zijn gezondheid staat het niet toe om zijn werkzaamheden voor de gemeente Sint Anthonis verder voor te zetten. Rob Poel is zijn beoogde opvolger.

Cuijkenaar Poel verving eind 2019 Raemakers al enkele maanden in Sint Anthonis en wordt andermaal door Sint Anthonis Nu (SAN) voorgedragen als kandidaat-wethouder namens die partij. In een korte verklaring laat de partij weten 'veel waardering te hebben voor alles wat de heer Raemaekers voor de gemeenschap en de partij heeft gedaan en respecteert zijn keuze'. Volgens SAN heeft de wethouder het besluit 'met pijn in zijn hart' genomen. Raemaekers kampt al langer met nierproblemen en moest de huidige raadsperiode al een keer zijn werkzaamheden staken.
Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering van donderdag 30 januari zal hij aftreden en afscheid nemen. Poel zal dan als kandidaat-wethouder worden voorgedragen en de verwachting is dat hij opnieuw benoemd zal worden.

Meer berichten