Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Bewoners van Mill brachten donderdag hun stem uit tijdens het referendum over de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert.
Bewoners van Mill brachten donderdag hun stem uit tijdens het referendum over de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert. (Foto: SK-Media)

Nieuwe politieke partij in Mill: 'Opkomen voor belangen vier dorpen in Land van Cuijk'

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | In Mill is, met de stemming vóór een herindeling in het achterhoofd, een initiatief ontstaan om een nieuwe politieke partij op te richten. "Een partij die zonder (politieke)bagage de belangen van Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord in de gemeente Land van Cuijk gaat behartigen", aldus initiator Corné Kremers.

"Het zou mooi zijn als maar één partij namens Mill en Sint Hubert zou deelnemen aan de verkiezingen in november 2021, want daarmee is de kans groter dat het maximale aantal raadszetels voor de huidige gemeente in die nieuwe gemeenteraad te veroveren is", vervolgt Kremers, die de partij de werktitel 4is1.nl (wat staat voor de vier dorpen die samen optrekken in één gemeente) geeft. De gemeenteraad in het Land van Cuijk zal in de toekomst 35 of 37 raadszetels tellen. 4is1.nl aast op vier tot vijf zetels.
Kremers roept personen die belangstelling hebben in het oprichten van een nieuwe politieke beweging, zich te melden via tel. 0485-325634 of per e-mail naar info@4is1.nl.

Meer berichten