Het politiebureau in Boxmeer is drie jaar geleden gesloten.
Het politiebureau in Boxmeer is drie jaar geleden gesloten. (Foto: Martijn Schwillens)

Aangifte doen? Ook in de toekomst niet in Boxmeer

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Bewoners van de gemeente Boxmeer die na een inbraak, geschil of een mishandeling aangifte willen doen, kunnen ook in de toekomst niet terecht in Boxmeer. Zij moeten, net als nu, een rit maken naar Uden of Cuijk. Alleen in uitzonderlijke gevallen komt de politie langs of kan er een afspraak worden gemaakt op het gemeentehuis.

Dat laat het college van Burgemeester en Wethouders weten op schriftelijke vragen van SP-fractieleider Johan Koelman. Die wilde weten waarom de gemeente geen wekelijkse mogelijkheid instelt om op het gemeentehuis aangifte te doen. "Sinds de sluiting van het bureau in Boxmeer per 1 februari 2017 kan er door de inwoners van Boxmeer aangifte gedaan worden op het politiebureau in Uden en de steunlocatie in Cuijk. Daarnaast kan voor veel feiten telefonisch of via het internet aangifte worden gedaan", laat het Boxmeerse gemeentebestuur weten. Volgens Koelman stemde de gemeenteraad een paar jaar geleden in met sluiting van het politiebureau op voorwaarde dat de afstand met de inwoner niet zou worden vergroot. "Voor inwoners die niet de mogelijkheid hebben om aangifte te doen via het internet, of waarbij het gepleegde feit dit niet toestaat, blijft de politie zich uiteraard dienstverlenend opstellen. Datzelfde geldt voor inwoners die fysiek niet in staat zijn om naar de genoemde locaties te komen. In die gevallen komt een politiemedewerker bij de mensen thuis om de aangifte op te nemen of kan er een afspraak op locatie gemaakt worden zoals bijvoorbeeld in het gemeentehuis. Sinds de sluiting van het bureau in Boxmeer is niets wezenlijks in de werkwijze."
Volgens B en W hoeft er niets te veranderen aan de huidige situatie. "Het herstellen van de mogelijkheid voor inwoners om aangifte te doen in Boxmeer is niet nodig. Immers door de genoemde mogelijkheden (telefonisch, via internet, bij mensen thuis of incidenteel op locatie) wordt reeds invulling gegeven aan de voorwaarde."

Meer berichten