Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De Josefschool in Overloon.
De Josefschool in Overloon. (Foto: Albert Hendriks)

Nieuwbouw integraal kindcentrum in Overloon

  •   keer gelezen   Politiek

OVERLOON | Als de gemeenteraad van Boxmeer op donderdag 19 maart akkoord gaat, wordt op het terrein van de Josefschool aan de Theobaldusweg in Overloon, een integraal kindcentrum gebouwd. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: "We hebben een traject doorlopen met als resultaat dat de inwoners van Overloon hebben gekozen om de school op de huidige plek te herbouwen."

De Josefschool is aan vervanging toe en er is voor gekozen om in de nieuwbouw, naast basisonderwijs ook dagopvang, peuteraanbod en buitenschoolse opvang te huisvesten. Hendriks legt uit: "We zijn er trots op dat het een op de toekomstgericht gebouw wordt, geheel energieneutraal, waar kinderen van alle leeftijden een plek krijgen".
Zodra de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel, kan de uitwerking van de plannen starten. Het streven is om per schooljaar 2021-2022 het integraal kindcentrum in gebruik te nemen. Tijdens de bouw kunnen de kinderen in delen van het huidige schoolgebouw blijven en zal voor een deel in tijdelijke lokalen worden voorzien.

Meer berichten