Jos Nielen stopt per 11 mei als raadslid.
Jos Nielen stopt per 11 mei als raadslid. (Foto: Joop Smeets)

Raadslid Jos Nielen stopt

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Raadslid Jos Nielen legt per 11 mei zijn taken bij de gemeente Cuijk neer. Nielen zal vanaf deze datum door Albrecht Martens worden opgevolgd.

Vanaf 1998 is Nielen al raadslid voor het CDA van de gemeente Cuijk. Daarin heeft hij drie periodes als fractievoorzitter gefungeerd. In 2014 werd Nielen wethouder. In die periode kreeg hij een herseninfarct, wat een moeilijke tijd met zich meebracht. Uiteindelijk is hij wel teruggekomen als wethouder.  maar heeft hij toch te kennen gegeven om niet meer als wethouder terug te keren. Met de verkiezingen  in 2018 kwam hij met voorkeurstemmen in de gemeenteraad. Eerst als raadslid, maar na het vertrek van Marcel Thijssen naar de provinciale staten, werd Nielen wederom fractievoorzitter.

Momenteel is Nielen werkzaam als makelaar bij Agriteam, waar meer en meer tijd in gaat zitten. "Het is goed dat ik met voorkeurstemmen in de raad ben gekomen, anders was ik in een gat terecht gekomen, maar nu heb ik andere beslommeringen." Aldus Nielen. Daarom stopt Nielen als raadslid en geeft hij zijn plaats door aan Albrecht. Dit geeft Albrecht meteen ook de kan om zich anderhalf jaar lang te presenteren en voor te bereiden op de herindeling. Albrecht Martens wordt de nieuwe fractievoorzitter in de gemeenteraad van Cuijk.

Meer berichten