De Grotestraat in Cuijk zou autovrij gemaakt moeten worden om de horeca in deze straat meer (terras)ruimte te geven.
De Grotestraat in Cuijk zou autovrij gemaakt moeten worden om de horeca in deze straat meer (terras)ruimte te geven. (Foto: )

D66 Cuijk wil autovrij centrum om extra terras-ruimte te creëren

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | D66 wil dat het college van B en W van de gemeente Cuijk de Grotestraat en Maasstraat in Cuijk grotendeels afsluit voor autoverkeer om 'letterlijk ruim baan te geven aan de horeca-ondernemers om hun terrassen volgens de anderhalve meterregels in te richten'.

"Wij vinden het belangrijk om horeca-ondernemers, een van de hardst getroffen sectoren, te ondersteunen en om met hen mee te denken. Zodra de omstandigheden en de veiligheid van mensen het weer toelaten, willen we dan ook horecaondernemers in onze gemeente letterlijk ruim baan geven", schrijft D66, dat schriftelijke vragen heeft gesteld aan B en W. "Het maakt voor álle inwoners van onze gemeente het centrum weer levendig en aantrekkelijk. Ook op anderhalve meter kun je het gezellig maken. Als de crisis ons iets geleerd heeft, is het dat je niet moet wachten op het perfecte plan. Een goed plan werkt, maar soms moet je gewoon handelen. Dit is zo'n moment."

Meer berichten