Wethouder Gerard Stoffels ontving vanavond de bekend Cuijkse onderscheiding.
Wethouder Gerard Stoffels ontving vanavond de bekend Cuijkse onderscheiding. (Foto: Martijn Schwillens)

Cuijkse Stier voor Gerard Stoffels

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Vandaag was het officieel de laatste werkdag van wethouder Gerard Stoffels uit Haps. Na tien jaar actief betrokken te zijn geweest bij alles wat er in de gemeente Cuijk speelde, gaat Stoffels vandaag met welverdiend pensioen. Tijdens de digitale raadsvergadering eerder vanavond is er uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Stoffels. Ook heeft burgemeester Wim Hillenaar de bekende 'Cuijkse Stier' uitgereikt aan Stoffels, als dank voor zijn jarenlange inspanningen.

Stoffels heeft namens Algemeen Belang (AB) in 1996 al zitting genomen in de commissie Ruimte. In 2008 volgde hij Jan Nabuurs op als raadslid namens Algemeen Belang Cuijk (ABC), zoals de partij sinds 2006 heet. Stoffels was lid van de commissie Ruimte van juli 2002 tot april 2006 en van september 2008 tot november 2009. Vanaf september 2008 was hij ook lid van de commissie Bestuur. Toen de heer Arnold Peeters als fractievoorzitter van ABC stopte, nam Stoffels deze functie over. Een half jaar later werden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden en werd hij lijsttrekker van Algemeen Belang Cuijk (ABC).

Raadslid
Van 22 september 2008 tot 12 april 2010 was Gerard Stoffels raadslid. Daarna werd hij zelfs officieel benoemd tot wethouder wat hij tot vandaag is gebleven. In deze tien jaar heeft Stoffels veel betekend voor de gemeente. "Zijn inzet en enthousiasme voor de gemeente Cuijk is van groot belang geweest en hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve bekendheid van de gemeente Cuijk." schrijft gemeente Cuijk.

Opvolger
Uiteraard krijgt Gerard Stoffels een bekwame opvolger en wel in de vorm van David Solez. Solez is al sinds 2017 betrokken bij Algemeen Belang Cuijk als bestuurslid (penningmeester) van de partij en lid van de commissie Bestuur.

Meer berichten