Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De gemeenteraad van Cuijk stemde afgelopen week in met een opknapbeurt van het plein aan de Smidstraat a 450.000 euro.
De gemeenteraad van Cuijk stemde afgelopen week in met een opknapbeurt van het plein aan de Smidstraat a 450.000 euro. (Foto: Martijn Schwillens)

Liberaal LvC vindt kritiek Poel op investering plein 'ongepast'

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Liberaal Land van Cuijk vindt het 'ongepast' dat wethouder Rob Poel van de gemeente Sint Anthonis 'het in zijn hoofd heeft gehaald' vraagtekens te zetten bij een forse investering in een opknapbeurt van het plein aan de Smidstraat in Cuijk. Fractieleider Liesbeth van Heeswijk heeft nu schriftelijke vragen gesteld.

Poel -voorheen wethouder in Cuijk- noemde in De Maas Driehoek de investering 'niet noodzakelijk'. Ook had hij 'het logischer gevonden als het bespaarde geld (wat voor de opknapbeurt wordt gebruikt, red.) in de algemene reserves zou zijn gestort'. Die uitspraken zijn verkeerd gevallen bij Liberaal LvC, de grootste coalitiepartij in de gemeente Cuijk. "Dit is zeer ongebruikelijk", vindt Van Heeswijk. "Onlangs spoorde deze wethouder via Facebook ook al Cuijkse partijen aan om een motie in te dienen over een bepaald onderwerp. Ook dit lijkt ons not-done voor een wethouder."
Van Heeswijk wil nu van het Cuijkse college van B en W weten hoe zij denkt over de handelswijze van Poel en of diens opmerkingen 'schade hebben toegebracht aan het herindelingsproces'.

Meer berichten