<p>De Kuilen bij Langenboom: een rustig natuurgebied of een toeristische attractie?</p>

De Kuilen bij Langenboom: een rustig natuurgebied of een toeristische attractie?

(Foto: De Maas Driehoek)

De Kuilen: ‘Maak bezwaar tegen recreatieplannen’

  •   keer gelezen   Politiek

LANGENBOOM | De stichting Natuurgebied De Kuilen roept bewoners van de gemeente Mill en Sint Hubert op om bezwaar te maken tegen plannen om grootschalige recreatie bij De Kuilen mogelijk te maken. De stichting wil dat de bossen en plassen nabij Mill en Langenboom ‘een natuurgebied in rust’ blijven. “Kom nu in actie en laat uw stem horen”, klinkt het vanuit de stichting.

Inmiddels is het voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Bewoners en andere betrokkenen kunnen vóór 17 augustus hun bezwaren of zienswijzen indienen op dit concept-bestemmingsplan waarin staat opgesteld ‘dat er in de toekomst intensieve verblijfsrecreatie mogelijk is in de natuur van De Kuilen en bij het strand en de plassen’. Ondanks 4.300 handtekeningen van bewoners om grootschalige ontwikkeling te voorkomen, zet de gemeente in op (grootschalige) verblijfsrecreatie en de aanleg van een toegangsweg door het gebied. “De definitieve versie van het bestemmingsplan is uiteindelijk bepalend voor wat er komende tijd in dit gebied mag gaan gebeuren. Er wordt vooralsnog niet geluisterd naar de vele inwoners van de eigen gemeente. Terwijl er wel gesproken wordt dat bewoners inbreng hebben gehad. De gemeente moet zich inspannen om inspraak te verwerken in het definitieve bestemmingsplan, zodoende onze oproep om nu al bezwaar te maken”, laat de stichting weten.

‘Volwaardig natuurgebied’
Stichting Natuurgebied De Kuilen (www.natuurgebieddekuilen.nl) wil de 7,5 hectare van het voormalig crossterrein en de 5,5 ha. die de stichting heeft aangekocht samen omvormen naar één nieuw stuk natuurgebied en dat volledig laten aansluiten aan de Langenboomse Bossen en de plassen van De Kuilen. “Daarmee vormt het een prachtige overgang van het bos naar het strand en de plassen. Het biedt straks alle inwoners en dagrecreanten mogelijkheden om overdag in alle rust een volwaardig natuurgebied te ervaren.”
Meer informatie of hulp nodig bij bezwaar maken? Mail info@natuurgebieddekuilen.nl

Meer berichten