<p>De kandidaat-raadsleden Peter Verstegen (links) en Noud Janssen naast Forum-voorman Thierry Baudet.</p>

De kandidaat-raadsleden Peter Verstegen (links) en Noud Janssen naast Forum-voorman Thierry Baudet.

(Foto: Persbureau SK-Media)

Forum op campagne in Cuijk: ‘Geen vaccinatiebussen op onze schoolpleinen’

  •   keer gelezen   Politiek

LAND VAN CUIJK | Als het aan Thierry Baudet ligt, begint ‘de opstand tegen coronamaatregelen en klimaatpolitiek’ in het Land van Cuijk.  De voorman van Forum voor Democratie (Forum) was donderdag op campagne op de Maaskade in Cuijk vanwege de herindelingsverkiezingen in november. “Het zou toch mooi zijn als we over een paar maanden een persbericht uit kunnen doen waarin staat: ‘Dankzij Forum geen vaccinatiebussen op onze schoolpleinen’.”

Door onze redactie

“Op 24 november worden in vier gemeenten, waaronder in het Land van Cuijk en Uden, vanwege herindelingen gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Het zou toch mooi zijn dat de échte oppositie, de tegenbeweging tegen alle maatregelen die vanwege corona en klimaat zogenaamd noodzakelijk zijn, in gang wordt gezet in het Land van Cuijk. Dat de tegenbeweging die Forum voorstaat, begint in deze nieuwe gemeente”, benadrukte Baudet. “Als voorland voor de gemeenten die volgend jaar naar de stembus gaan. Het kan en ik geloof erin. Daarom gaat Forum in november deelnemen aan de herindelingsverkiezingen.”

‘Wij willen echt verandering teweeg brengen en er zijn gelukkig mensen die dat ook namens ons in de raad willen doen’

‘Meedoen is een beproeving’
De woorden van Baudet daalden dankbaar neer op de 100-tal aanwezigen op de Maaskade. Zeker twintig aanhangers staken hun vinger op toen ze werden gevraagd of zij interesse hebben om op de kieslijst van Forum te gaan staan. De vraag is of er voldoende draagvlak zal zijn bij kiezers in het Land van Cuijk voor de standpunten van Forum. Nog los van de vraag of iemand lijsttrekker wil zijn uit vrees ‘Kop van Jut’ te worden vanwege omstreden standpunten en een uitgesproken anti-immigratiebeleid. “Wie voor ons zal meedoen aan de verkiezingen, moet weten dat het een beproeving is. Maar wij zijn de enige club die echt verandering wil en voor wie een debat meer is dan het oplepelen van standpunten. Wij willen echt verandering teweeg brengen en er zijn gelukkig mensen die dat ook namens ons in de gemeenteraad willen doen.”

Lokale kandidaten
Twee van die mensen waren donderdag ook in Cuijk. Peter Verstegen uit Vierlingsbeek en Noud Janssen uit Maashees zijn bereid om de komende weken de kar te trekken om een volwaardige kieslijst samen te stellen (vóór 11 oktober). Standpunten zijn er alvast genoeg. Zo wil Forum geen AZC in de nieuwe gemeente, geen windmolens, geen zonneweiden en een gemeentelijke herindeling mag niet leiden tot een OZB-verhoging. “Politiek is niet saai. Kom meepraten en maak samen met ons het verschil”, aldus Verstegen.

Meer berichten