Stichting Kakelbont wil op de hoek Mariaplein-Sint Annastraat in Cuijk woonunits voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.
Stichting Kakelbont wil op de hoek Mariaplein-Sint Annastraat in Cuijk woonunits voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Foto: Martijn Schwillens

LPG wil duidelijkheid over rol gemeente in planvorming zorgwoningen in Cuijk

Politiek 485 keer gelezen

CUIJK | De Lokale Partij Grave (LPG) wil duidelijkheid over de rol die de gemeente heeft gespeeld in de vorming van de plannen voor zeven zorgwoningen in Cuijk-centrum, die medio december werden afgewezen. Volgens de initiatiefnemers - Wooninitiatief Stichting Kakelbond - werd de afgewezen locatie zelf aangedragen door de toenmalige gemeente Cuijk.

Maandag maakte De Maas Driehoek bekend dat de plannen voor zeven zorgwoningen voor jongvolwassenen door de gemeente naar de prullenbak werden verwezen ondanks toezeggingen van de wethouder in mei 2021 dat deze locatie (Sint Annastraat/Mariaplein) geschikt zou zijn. LPG wil nu van het college van B en W weten of de gemeente vooraf al had onderzocht ‘of dit ruimtelijk mogelijk en wenselijk was’ en of de initiatiefnemers dus een risico liepen door voor deze locatie een schetsplan te maken. LPG wil verder weten of er daadwerkelijk toezeggingen zijn gedaan en of er in Cuijk sprake is van een quotum voor ‘zorggerelateerde ontwikkelingen in het centrum’ en waar die op gebaseerd is? Ook hekelt LPG-fractieleider Astrid Bannink de lange wachttijd tussen aanvraag en afwijzing. “Hoe kan het dat een plan medio december wordt afgewezen terwijl het al op 9 augustus is ingediend?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant