<p>De omgeving van het Veerhuis in Oeffelt wordt op de schop genomen en aantrekkelijker gemaakt voor recreanten.</p>

De omgeving van het Veerhuis in Oeffelt wordt op de schop genomen en aantrekkelijker gemaakt voor recreanten.

(Foto: De Maas Driehoek)

Een verfrissende duik kan straks ook in de Maas

  •   keer gelezen   Politiek

MAASHEES/OEFFELT | Lekker languit in het gras en vervolgens een verfrissende duik in de Maas. Het kan over een tijdje in Maashees, Oeffelt en Beugen. Op verschillende locaties worden extra voorzieningen voor toeristen en recreanten gerealiseerd en een zonneweide aangelegd. 

Door onze redactie

De gemeenteraad stemde afgelopen donderdag unaniem in met een krediet van ruim 540.000 euro om de zogeheten ‘Strandjes langs de Maas’ te realiseren.
De Maasheide in Maashees wordt toegankelijk gemaakt door de onverharde weg ernaartoe te verharden. Ook zullen extra (picknick)bankjes worden geplaatst. De ligweide (van gras) komt aan de noordoostzijde van het dorp, nabij de Hogeweg.

Toegangspoort tot Maasheggen
De grootste ontwikkeling vindt plaats rondom het Veerhuis in Oeffelt. De omgeving van het restaurant en de naastgelegen camping aan de Veerstraat moeten worden ingericht als ‘toegangspoort’ tot de Maasheggen. Er komt een uitkijktoren, een nieuw wandelpad plus parkeerplaatsen, die ‘groen’ worden weggewerkt met de aanleg van een nieuwe haag. Ook komen er extra fietsrekken en bankjes en een toegang tot een ligweide aan de Maas.

‘Ook omgeving betoncentrale in Beugen toeristisch ontwikkelen’

‘Betoncentrale ontwikkelen’
Ook in de buurt van de jachthaven in Beugen wil de gemeente een ligweide aan de Maas realiseren. Dit vergt echter meer grondwerkzaamheden, omdat er nu nog geen weide is en er een hoogteverschil is tussen weiland en rivier. Groot voordeel van deze locatie is de nabijheid van een wandel- en fietspad, omdat het strandje in het Maasheggengebied komt te liggen. Er komen ook meerdere nieuwe bankjes en tafeltjes. Ook worden maatregelen getroffen die overlast door (geparkeerde) auto’s moeten voorkomen. Het CDA sprak de wens uit dat ook de omgeving van de oude betoncentrale in Beugen ontwikkeld gaat worden in de toekomst. “Desnoods bekijken we of de grond kunnen aankopen en saneren, zodat meer recreatie mogelijk gemaakt kan worden”, zei raadslid Twan Stiphout.
Bij Sambeek (stuw) en Vierlingsbeek (Staaiweg) komen nieuwe picknickbankjes en informatieborden.

Meer berichten