‘Trekker Zwaanplein niet persé supermarkt’

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK | Voordat een supermarkt zich kan vestigen op het Zwaanplein in het centrum van Cuijk, moet het college van B en W eerst onderzoek (laten) doen naar een mogelijk andere ‘publiekstrekker’ voor dit plein. Een amendement van VVD en D66 om van de ‘publiekstrekker op het Zwaanplein’ een aparte business-case te maken, werd eerder deze week door een raadsmeerderheid aangenomen.

Door Martijn Schwillens

[image=303829]

“Want een publiekstrekker hoeft niet persé een supermarkt te zijn”, stelde VVD-raadslid Rob Gertzen. “Denk bijvoorbeeld aan een Mediamarkt. Bovendien is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor andere supermarkten in het centrum en ons is ook niet bekend welke publieke middelen nodig zijn om op het Zwaanplein een supermarkt te realiseren.”

'Juist versterken'
Het zijn zorgen die Algemeen Belang Cuijk (ABC) niet heeft. “Een supermarkt is een prima publiekstrekker”, vond fractievoorzitter Helma Pluk, die zich daarmee achter wethouder Jos Nielen (CDA) schaarde. “Een tweede supermarkt in het centrum kan de rol van het centrum juist versterken”, zei Nielen. Silvia Derks (PvdA) vulde aan: “Wij zien dat het college er veel aan doet om een succes te maken van de centrumvisie. Het is jammer dat de focus niet op een compact centrum is komen te liggen.”

Meer over de Centrumvisie Cuijk in nieuwsblad De Maas Driehoek (editie Cuijk-Grave-Mill) op dinsdag 24 maart.
Meer berichten