Grave: Meer structuur beleid toerisme nodig

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVE - Wethouder Jeroen Joon (VVD) van de gemeente Grave wil meer structuur aanbrengen in het beleid voor recreatie en toerisme in de Maasgemeente. “Het is mij opgevallen dat veel verschillende partijen werken aan ‘recreatie en toerisme’ in Grave en daar willen we structuur in aanbrengen. Op welke wijze dit moet gebeuren is nog de vraag”, aldus Joon.

Door Annelies Graafsma

[image=282394]

Na een al aangekondigde themabijeenkomst van het Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk (RBT) zal hij zijn werkdocument voorleggen aan betrokkenen in Grave. Joon: “Het RBT staat los van de gemeente Grave, maar we zijn nauw betrokken bij de plannen en schuiven ook aan bij het dagelijks bestuur van de RBT. De toeristische branche in Grave moet het gaan doen, maar een bundeling van krachten, in Grave zelf, is noodzakelijk.”
Wethouder Daandels (CDA) voegt toe: “Ook de ondernemers willen initiatieven afstemmen. Centrummanager Nico Schouten nam in december 2014 afscheid en er komt een nieuwe centrummanager. Dit is belangrijk, want samenwerking is economisch gezien noodzakelijk.” Recreatie en Toerisme in een speerpunt in het beleid van de gemeente Grave.
Meer berichten