Raadsconferentie LvC vanavond in Grave

  •   keer gelezen   Politiek
LAND VAN CUIJK/GRAVE - De gemeenteraden van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk komen vanavond in Grave bij elkaar voor een volgende raadsconferentie. Daar komen de doelstellingen van het Graafs Manifest aan bod. Verder staat een discussie met jongeren over de toekomst van de regio op het programma en er wordt een nieuw Land van Cuijk-manifest vastgesteld.

[image=292516]

De openbare Raadsconferentie Land van Cuijk, de vijfde alweer, vindt plaats in Catharinahof in Grave en begint om 19.30 uur.

Graafs Manifest
In 2011 stelden de vijf gemeenteraden het Graafs Manifest vast. Daarmee werd ingezet op het versterken van zowel de strategische- als de ambtelijke samenwerking in het Land van Cuijk. Vijf gemeenten die intensief samenwerken aan een sterk Land van Cuijk. De raadsconferentie staat in het teken van terug- en vooruitkijken.
In het eerste deel staat de evaluatie van het Graafs Manifest centraal. Wat is de afgelopen jaren bereikt? Het tweede deel van de conferentie richt zich op de toekomst van de samenwerking. Bedoeling is de conferentie opnieuw af te sluiten met een manifest: een gezamenlijke verklaring over de toekomst van het Land van Cuijk.

Programma raadsconferentie:
-19.00 uur: Ontvangst;
-19.30 uur: Aanvang vijfde raadsconferentie, welkom door de Graafse burgemeester Lex Roolvink en introductie van dagvoorzitter Ben van Essen;
-19.35 uur: Evaluatie Graafs Manifest;
-20.30 uur: Pauze;
-20.45 uur: In gesprek met de Young Talent Group Maasland over de toekomst van het Land van Cuijk;
-21.20 uur: Bespreken Manifest Land van Cuijk 2015;
-22.00 uur: Gastspreker en afsluiting door burgemeester Lex Roolvink.
Meer berichten