Ultieme poging aanvragers zendgemachtigden

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVE - In de raadscommissie 'inwoners en bestuur' van de gemeente Grave was op dinsdag 19 mei de kwestie van de zendvergunning aan de orde. De Stichting Lokaal Cuijk & Grave en STILO (Grave) zijn in de running voor de zendvergunning.

Door Annelies Graafsma

[image=197982]

De twee aanvragers, die eerder hebben geprobeerd tot een gezamenlijke aanvraag te komen maar daar niet uitkwamen, zitten op de tribune. Lisanne Diaz van Stichting Lokaal Cuijk & Grave en Evert Vos van STILO, Stichting Behoud van Lokale Omroepen, nu actief in Grave, hielden beiden een warm pleidooi om de gewenste vergunning toegewezen te krijgen.

Niet op voorhand
De Cuijkse gemeenteraad kiest waarschijnlijk voor Stichting Lokaal Cuijk & Grave en de raad van Grave gaat zo goed als zeker kiezen voor STILO. Verenigd Progressief Grave (VPG) probeerde de twee aanvragers van de zendmachtiging aan tafel te krijgen. Jeroen van der Eerden (VPG): "Ik stel u de vraag of u nog een ultieme poging wil doen om, zonder voorwaarden vooraf, tot een gezamenlijke aanvraag te komen."
Beiden zegden toe dit gesprek aan te willen gaan. De tijd dringt. Maar binnen 14 dagen moet er een voorstel liggen (gemeenteraad Grave op 3 juni), want anders zijn de raden van Cuijk en Grave alsnog aan zet.
Meer berichten