Twee opties voor 't Hoogkoor in Boxmeer

  •   keer gelezen   Politiek
BOXMEER - Het Boxmeerse college van B en W heeft vorige week, tijdens de commissie Ruimte-Inwoners, twee varianten gepresenteerd voor de verbouwing van sportcomplex ‘t Hoogkoor in Boxmeer.

[image=267526]

De eerste variant betreft aanpassing en restauratie van het huidige sportcomplex volgens de eerder gepresenteerde plannen (met onder meer integratie van de turnvereniging). De tweede variant, is een geheel nieuw sportcomplex in combinatie met een grote Albert Heijn-supermarkt. “Qua financiën is er voor wat betreft de gemeente Boxmeer geen verschil. Er is eerder al een bedrag van 2,5 miljoen euro gereserveerd voor de verbouwing. Daar moeten ze het mee doen”, verzekert wethouder Willy Hendriks-van Haren (LOF).

[image=267524]

Spoed gewenst
“Gezien de huidige staat van de sporthal en vooral van het zwembad, dat kampt met betonrot, is er wel enige haast geboden met de instemming van de voorliggende plannen”, vervolgt Hendriks. “Plan B, waarbij Ahold mede gaat investeren in de restauratie van ‘t Hoogkoor, vergt nog een half jaar meer voorbereiding. Plan A (de eerste geplande aanpassing en restauratie, red.) kan in die zin meteen worden uitgevoerd. Daarbij moet ik wel zeggen dat plan B voor de gmeente Boxmeer misschien wel een te mooie kans is om te laten glippen, waardoor we dan het half jaar vertraging voor lief moeten nemen. Maar vooropgesteld, wij staan er neutraal in en zijn nu alle voors en tegens tegen elkaar aan het afwegen. Bij de commissie van woensdag 5 februari moet er een collegevoorstel liggen.”

[image=267525]

[image=267527]

Voorkeur
“Dit zijn de twee keuzes”, weet Hendriks, “dus mét of zonder Albert Heijn. Voor Jan Linders (dat vorige week aangaf ook interesse te hebben in ‘t Hoogkoor als locatie, red.) moeten we een andere oplossing vinden.”
Duidelijk is dat het college ‘een voorkeursvariant’ nog voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart door de Boxmeerse gemeenteraad wil laten kiezen. ‘t Hoogkoor is dan ook één van de agendapunten tijdens de raadsvergadering van 20 februari.
Meer berichten