'Voorstel Merletcollege is niet rijp voor raad'

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Over twee weken buigt de Cuijkse raad zich over nieuwbouw van het Merletcollege bij De Groenendijkse Kampen in Cuijk. Als het al zover komt. De omwonenden aan de Katwijkseweg in Cuijk tonen zich strijdbaarder dan ooit en ook binnen de coalitiepartijen is men minder overtuigd dan dan een jaar geleden.

[image=226691]

Vanavond buigt de commissie Ruimte zich over de nieuwbouwplannen van het Merletcollege. Van de omwonenden Mariëtte Scheepers en Jacques van Gerven kregen de commissie- en raadsleden afgelopen week een flink pak huiswerk mee. “Wij hebben nog eens kritisch naar alle plannen zitten kijken en ons verbaasd over de vele fouten en hiaten in de stukken. We gaan er vanuit dat de comissie maandag besluit dat het voorstel niet raadsrijp is”, vertelt Scheepers. “Dat is het trouwens ook niet. Ditmaal hebben we onze informatie ook naar de VVD gestuurd, omdat we hopen dat zij wel gevoelig zijn voor onze argumenten. Bij ABC heb ik die hoop al opgegeven.”

Schoen knelt
In een mail van maar liefst vijf A4-tjes, ter aanvulling op de vele voorgaande mails, doen Scheepers en Van Gerven uit de doeken waar volgens hen de schoen knelt. “Belangrijk zijn vooral twee documenten van Grontmij die te laat zijn toegevoegd aan de stukken, waardoor het Waterschap en anderen geen zienswijze hebben kunnen indienen. Dat wordt bij de Raad van State afgestraft. Maar ook de financiële risico’s worden verkeerd geschetst, het gebouw wordt veel te hoog en nu staat al vast dat de leerlingenaantallen niet kloppen. Wij zien onze bezwaren met veel vertrouwen tegemoet.”
Het college van B en W lijkt het voorstel gewoon in stemming te gaan brengen. De verwachting is dan ook dat de coalitiepartijen VVD, D66 en ABC met de plannen op 24 februari zullen instemmen.
Meer berichten