Nieuw Merletcollege definitief bij sportpark

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De gemeenteraad van Cuijk heeft vanavond ingestemd met het bestemmingsplan dat nieuwbouw van het Merletcollege bij sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk in de toekomst mogelijk moet maken. Een initiatief om de locatiekeuze van de nieuwe school te bepalen aan de hand van een referendum haalde het niet.

[image=268954]

VVD, D66 en Algemeen Belang Cuijk zijn voorstander van nieuwbouw naast het sportpark van SIOL, dat in ruil voor het inleveren van één van de speelvelden (waar een sporthal voor de school wordt gerealiseerd, red.) een nieuw kunstgrasveld is toegezegd. De voltallige oppositie - te weten CDA, PLC, GroenLinks en PvdA - stemde tegen. Het besluit werd zodoende met 10-8 aangenomen. Amendementen en moties van de PvdA en Progressief Leefbaar Cuijk (PLC) haalden het niet.

Geen referendum
Een initiatief van omwonenden voor een referendum over een locatiekeuze van de nieuwbouw werd negatief geadviseerd door het college van B en W. De coalitiepartijen gingen in dit advies mee en kregen op dat punt bijval van het CDA. Tijdens de raadsdiscussie kwam het ook tot harde woorden tussen D66-fractievoorzitter Hans Kerskes en diens evenknie Rob Poel van de PvdA.
Gevolgen voor de locatiekeuze van het Merletcollege zullen de gemeenteraadsverkiezingen (hoogstwaarschijnlijk) niet meer hebben, maar in hoeverre de keuze van de partijen voor bewoners van Cuijk over drie weken meeweegt in het stemhokje, zal op 19 maart blijken.

Bezwaren
Omwonenden van de Katwijkseweg, Rozenobel en Merlettenhof in Cuijk hebben eerder al aangegeven dat zij tegen het bestemmingsplan in beroep zullen gaan. Zij zijn bereid om door te procederen tot aan de Raad van State. Bij de bouwplannen heeft de gemeente Cuijk rekening gehouden met anderhalf jaar vertraging tot de start van de bouw, die gepland staat voor 2016.
Omwonenden hebben echter de verwachting dat de gemeente Cuijk, in het proces dat heeft geleid tot het vanavond aangenomen bestemmingsplan, zoveel fouten heeft gemaakt dat de Raad van State de bezwaarmakers in het gelijk zal stellen.
Meer berichten