Glorius in actie tegen spookraadsleden

  •   keer gelezen   Politiek
SINT-OEDENRODE - Freek Glorius heeft door middel van een motie namens zijn VVD-fractie de nieuwe gemeenteraad opgeroepen een voorstel te doen, om spookraadsleden in de toekomst te korten op hun vergoeding.

[image=274466]

De term spookraadsleden staat voor raadsleden die niet of nauwelijks aanwezig zijn tijdens onder andere raadsvergaderingen. Spookraadsleden beschadigen het imago van de politiek en beïnvloeden de stemming, waardoor de democratie niet in optima forma kan functioneren. Op vele plaatsen in Nederland heeft men te maken met dergelijke raadsleden. Wettelijk gezien kunnen die op dit moment slechts 20% gekort worden op hun vergoeding.
In de motie constateert Glorius dat Sint-Oedenrode ook een spookraadslid kent. Hij doelt hiermee op Etienne El Baidun-Kensdell, die gedurende de huidige raadsperiode de CDA-fractie vaarwel zegde en verder ging met de eenmansfractie EBK. Al zeer lange tijd is Kensdell de grote afwezige bij vergaderingen van zowel de voorbereidingscommissie als de gemeenteraad.
De VVD-fractie kreeg tijdens de laatste reguliere raadsvergadering van de huidige raad, na stemming steun van CDA, Hart voor Rooi, DGS en BVT.
Meer berichten