'Zonnepanelen Schouwburg in energiecoöperatie'

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Fractievoorzitter Hans Kerskes van D66 wil dat de gemeente Cuijk onderzoek doet naar mogelijkheden om de zonnepanelen, die op de nieuwbouw van de Schouwburg worden geplaatst, deel uit te laten maken van de energiecoöperatie in oprichting. "Dan kan de coöperatie in oprichting mogelijk een vliegende start maken", stelt Kerskes.

[image=255376]

"Op 20 februari heeft onder grote belangstelling een informatieavond plaatsgevonden over een op te richten energiecoöperatie. Op de nieuwe Schouwburg zijn een aantal zonnepanelen voorzien", weet Kerskes. "Vanwege de combinatie van esthetiek en energieopbrengst, omdat het een gemeentelijk gebouw is en de Schouwburg als grootverbruiker met lage tarieven (hetzelfde probleem waarom een zonnepaneelveld op het RBL Haps niet haalbaar bleek, HK) te maken heeft, is het mogelijk veel interessanter om de panelen in te brengen bij de energiecoöperatie i.o. Zij kunnen zo, mogelijk, een vliegende start maken."

Schriftelijke vragen
D66 wil nu van het Cuijkse college van B en W weten of zij de mogelijkheden willen onderzoeken om zonnepanelen, die gepland zijn bij de nieuwbouw van de Schouwburg, in te brengen bij de energiecoöperatie in oprichting? Ook wil D66 weten of ook andere panden in Cuijk in aanmerking komen voor zonnepanelen en pleit voor een 'dakenscan'. Ook wil D66 dat in het onderzoek meegenomen wordt of er nog meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden op de nieuwbouw van de Schouwburg, die in 2015 klaar moet zijn.
Meer berichten