Henri Raaijmakers: “Fusie kost veel geld”

  •   keer gelezen   Politiek

SINT-OEDENRODE - Veel vertrouwde gezichten zullen na 19 maart niet meer terug te zien zijn in de Rooise gemeenteraad. Op de kandidatenlijsten van de vijf partijen die mee doen aan de verkiezingen prijken namen van nieuwe, vaak onbekende personen. Midden Brabant bezocht van iedere partij een nieuwkomer om deze voor te stellen aan de Rooise inwoners.

Te elfder ure schreef zich een vijfde partij in voor de gemeenteraadsverkiezingen, het Roois Burger Belang, met aan het roer Henri Raaijmakers.

[image=275085]

De in Rooi geboren en getogen Henri Raaijmakers is 59 jaar oud en gehuwd, zoals hij het zelf zegt: “met een schone temperamentvolle Braziliaanse”. Ze hebben een zoon van 11 jaar, een talentvol voetballer bij Rhode.
Henri begon na zijn schooltijd als verkoper in de Etos supermarkt aan de Heuvel, waar nu café Van Ouds gevestigd is. De banen die hij daarna had, lagen allemaal op het ICT-vlak. Eerst bij Jansen de Wit als computeroperator en troubleshooter, daarna volgde twee jaar dienstplicht, waarvoor hij uit moest wijken naar Limburg. “Gelukkig werd mijn standplaats Weert, dat ligt nog dicht bij Brabant”, lacht Henri. Na zijn diensttijd werkte hij bij Volvo Cars en Bakkerij Duif in Helmond, De Van Eerdgroep in Veghel en TTP Detachering, dat na diverse overnames uiteindelijk terecht kwam bij Adecco Uitzendbureau. Via de detachering kwam hij bij schitterende projecten terecht verspreid over heel het land. Zowel bij Van Eerd als bij TTP was Henri actief in de ondernemingsraad en een aantal jaren was hij kaderlid bij FNV, waarbij hij deelnam aan het landelijk CAO-overleg voor de levensmiddelenbranche. Sinds twee jaar is Henri werkeloos.
Henri is lid van carnavalsverenging De Klôtjes en speelt trompet bij De Klôtblaozers. Zijn andere hobby is het oplossen van computerproblemen, dicht bij zijn vak dus. “Ik zie computerproblemen als uitdagingen.”

Politiek
De interesse van Henri in de politiek is nog zeer pril. “Mijn broer Leo was zeer fanatiek bij Roois Burger Belang. Leo is vorig jaar overleden en voor de afwikkeling van de erfenis kwam ik in contact met Xander van Vessem.
Ik zag en hoorde wat er allemaal in Rooi gebeurde: de miskleun Mariëndael, evenals Sporthal De Streepen waar je vanaf de tribune maar de helft van de zaal kunt zien, het gedoe rondom het Martinushuis, de staat van de voetbalvelden bij Rhode en vooral de op handen zijnde fusie met Schijndel en Veghel. Want die fusie, daar zijn we pertinent op tegen. Xander haalde me over om de kar te gaan trekken van Roois Burger Belang. Ik heb dat aangenomen en Xander benoemd tot mijn mentor.”
Over de fusie raakt Henri Raaijmakers niet uitgepraat. “Het gaat ons handenvol geld kosten en op termijn gaan we het onderspit delven. De voor- en nadelen zijn ook niet gecommuniceerd met de bevolking, het is een bodemloze put. Wij zien veel meer in samenwerking met randgemeenten. Je zult zien dat ze bijvoorbeeld na de fusie het Rooise zwembad sluiten. Ouders kunnen dan met de kinderen naar het Schijndelse zwembad. Dan doen ze daar ook maar meteen de boodschappen. Fijn voor de Rooise winkeliers. Nee, de fusie wordt alleen maar betalen en niks terugzien.”
Henri is met Roois Burger Belang voorstander van uitbreiding van het winkelgebied. De kerk van Eerschot kan evenementenhal worden en die van Boskant gemeenschapshuis. “Met een erfpachtconstructie hoeft dat niet veel te kosten.” Verder wil hij zich in gaan zetten tegen de overlast van hondenpoep, geluidsoverlast van vliegtuigen in Nijnsel en het parkeerprobleem in het centrum.

Meer berichten