Groeten uit Den Haag

  •   keer gelezen   Politiek

De verkiezingen in Cuijk zijn weer achter de rug. De SP haalde, ten koste van de VVD, PvdA, GroenLinks en PLC, een mooi resultaat. Een felicitatie is op zijn plaats! Je wint wat, je verliest wat. Het markeert wel mijn afscheid van de Cuijkse politiek. Binnenkort is er een nieuw college en niet al mijn oud-collega's zullen daarin terugkeren.

In Den Haag hebben de uitspraken van Geert Wilders zijn uitwerking niet gemist. Er is wat mij betreft een duidelijk verschil tussen vrijheid van meningsuiting en mensen beoordelen op iets waaraan ze zelf niets kunnen veranderen. Crimineel word je, maar als Marokkaan of Brabander ben je geboren, daar heb je zelf niets in te kiezen. Wilders ging m.i. echt te ver.

[image=228193]

Verder is de Paralympische ploeg teruggekeerd uit Sotsji. Ik mocht aanwezig zijn bij het onthaal door Mark Rutte en Edith Schippers. Een kleine ploeg, die een mooie gouden medaille behaalde. We staan weer in de top van het Olympisch klassement. Niet met schaatsen, maar met snowboarden. We zijn het enige land zonder bergen dat op deze Spelen een gouden medaille haalde. Een topprestatie!

Komende week staat een ontmoeting met onze Koning en Koningin op de agenda. Ik heb een schrijven ontvangen met alle protocollen die bij zo'n bezoek horen. Eén daarvan zegt dat over dat wat het Koningspaar met de volksvertegenwoordigers bespreekt, niets naar buiten gebracht mag worden. Vandaar dat ik u van te voren over dit bezoek informeer. Dan kan ik ook niet in mijn enthousiasme de fout maken om achteraf net iets te veel te vertellen.

Michiel van Veen
Tweede Kamerlid VVD

Meer berichten