Coalitie Grave: LPG met VVD, CDA en Trots

  •   keer gelezen   Politiek
GRAVe - Lokale Partij Grave (LPG) is in de gemeente Grave tot een coalitie gekomen met het CDA, de VVD en Trots Liberaal. Naar aanleiding van de gesprekken op programmaniveau voorziet de lokale partij geen problemen om een coalitie-akkoord te sluiten. Anja Henisch (LPG), Eric Daandels (CDA) en Jeroen Joon (VVD) worden de drie wethouders in Grave.

[image=269522]

"Tot ons genoegen kunnen we meedelen dat we erin zijn geslaagd drie goede wethouders te vinden, die passen in ons afgesproken beleid om te zorgen voor een mooier, nog beter, gezond en zelfstandig Grave. Leidend in dit proces was de kwaliteit die wij nodig achten voor de komende bestuursperiode. Door de decentralisaties en kortingen vanuit Den Haag, hebben we gekozen voor drie wethouders. Zie het als anticiperen op uitbreiding van de gemeentelijke taken", aldus Rick Joosten, de beoogd fractievoorzitter van LPG. "Met deze drie wethouders en zittend burgemeester Lex Roolvink is de coalitie ervan overtuigd dat we een sterk en representatief college hebben gevonden, dat er klaar voor is om hard te werken aan een mooier, nog beter, gezond en zelfstandig Grave."
Het nieuwe Graafse college van B en W wordt bij de volgende gemeenteraad, op dinsdag 22 april, officieel voorgedragen. Het gaat om de kandidaat-wethouder Anja Henisch, Eric Daandels en Jeroen Joon (VVD):

Anja Henisch
De eerste kandidaat is Anja Henisch-Hulsman, bijna heel haar leven woonachtig in Grave. Anja is werkzaam als Senior Adviseur WSW. Ze heeft ervaring in het onderwijs, assessment, arbeidsvoorziening, reïntegratie en sociaal medische zaken en in verschillende bestuursfuncties. Ze is mede-oprichtster van T.V. Esteren, penningmeester van de
Stichting Kinderfolklore en ze is lid van de Adviescommissie van WSV “De Stuw”. Anja is al 14 jaar namens de LPG politiek actief in de gemeente Grave, 9 jaar raadslid en fractievoorzitter. Ze heeft haar sporen in de Graafse politiek ruimschoots verdiend.

[image=277472]

Eric Daandels
De tweede kandidaat is ook een bekende: Eric Daandels, die ook deel uitmaakte van het vorige college. Eric woont in Heeswijk-Dinther. Hij was eerder wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Bernheze. Verder is hij maatschappelijk betrokken als bestuurslid leefbaarheid van de Vereniging Kleine Kernen en hij is nauw betrokken bij RKSV Avesteijn. In zijn vorige periode als wethouder in Grave had hij o.a. Ruimtelijke Ontwikkeling, Woon- en leefomgeving en Verkeer en vervoer in zijn portefeuille.

[image=227479]

Jeroen Joon
De derde kandidaat is 'nieuw' voor Grave. Het is Jeroen Joon, woonachtig in Elst. Hij was werkzaam in diverse landen in Europa en heeft een financiële en bedrijfsmatige achtergrond. Ook maatschappelijk is hij zeer betrokken, als oprichter en voorzitter van zowel een hockeyvereniging als een goede doelenstichting. Jeroen is ondernemer met een eigen
stichting MVV (Maatschappelijk Verantwoord Verenigen) Nederland. Hij was raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Overbetuwe. Sinds 2012 is Jeroen wethouder in de gemeente Cuijk, met in zijn portefeuille onder meer economische en financiële zaken en sport.
Meer berichten