Cuijk: ABC 'wil kop koffie drinken' met D66

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - De fractie van Algemeen Belang Cuijk (ABC) wil op korte termijn 'een kop koffie drinken' met Hans Kerskes en Arthur Baudet van D66. Dat zegt voormalig fractievoorzitter Tonnie Jacobs, die namens ABC aan de onderhandelingstafel zat tijdens de coalitiebesprekingen.

[image=277958]

Aanleiding is het interview van Arthur Baudet in nieuwsblad De Maas Driehoek en de uitlatingen van D66-fractievoorzitter Hans Kerskes in de gemeenteraad van afgelopen maandag. "Het is schieten op de boodschapper van onwelkom nieuws", doelt Jacobs met name op de uitspraken van Baudet in de richting van formateur en ABC-wethouder Gerard Stoffels. "Bovendien vertelt hij ook een paar dingen die helemaal niet juist zijn."

Gesprek
Om de lucht te klaren, wil Jacobs nu 'snel met de leden van D66 een kop koffie gaan drinken'. "Om misverstanden uit de weg te helpen en in te zetten op een prettige samenwerking in de raad gedurende de komende vier jaar."
ABC zou in de ogen van D66 de partij 'als een baksteen hebben laten vallen'. "Wij hadden op meer krediet gerekend", zei Baudet al. ABC vormde vorige maand met CDA, VVD en PvdA een nieuwe coalitie.
Meer berichten