Hendriks: maak tijdelijk azc in Maartenshof

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK/BOXMEER | Een tijdelijk asielzoekerscentrum in Maartenshof Cuijk. Dat idee legt de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks (LOF) volgende week voor aan haar collega's van de gemeente Cuijk. "Maartenshof is een perfecte locatie om tijdelijk asielzoekers te huisvesten", stelt Hendriks. Ze maakte haar idee vandaag wereldkundig via Twitter.

Bewoners van het Cuijkse bejaardencentrum verhuizen, als alles volgens plan gaat, volgende maand naar het naastgelegen nieuwbouwcomplex Castella. Er zijn nog geen plannen voor de beide zorgflats van Maartenshof die na de verhuizing leeg komen te staan. "Er is grote nood in het land", weet Hendriks, die het idee opdeed toen ze vandaag samen met haar man een bezoek bracht aan de open dag bij de Cuijkse Cantheelen. "We fietsen langs Maartenshof en dachten allebei meteen hetzelfde: een perfecte locatie", vervolgt de Oeffeltse. "Mijn inziens is Maartenshof een veel beter alternatief dan bijvoorbeeld een sporthal. Het heeft alle faciliteiten die nodig zijn om asielzoekers fatsoenlijk te kunnen onderbrengen."

Opperen
En mocht tijdelijke opvang van vluchtelingen een brug te ver zijn, dan zou Maartenshof ook kunnen dienen voor huisvesting van asielzoekers die inmiddels een (tijdelijke) status hebben. "Maar geen woning kunnen vinden", zegt Hendriks. Ze verwijst naar het protest vorige week in het azc in Overloon, waar bewoners een woning eisten. "Ik zal maandag burgemeester Karel van Soest mijn idee vertellen. Hij heeft dinsdag overleg met Wim Hillenaar (burgemeester Cuijk, red.). En volgende week brengen wij ook een werkbezoek met het college aan het gemeentebestuur van Cuijk en zal het idee dan zelf inbrengen. Laat duidelijk zijn dat ik wethouder in Boxmeer ben en niet in Cuijk en er dus niet over ga, maar ik vind het een prima idee. Als je het leed in de ogen van vluchtelingen ziet, dan kun je dat niet zomaar negeren. De vraag naar geschikte huisvesting blijft."

[image=263665]
Meer berichten