Schriftelijke vragen VVD Cuijk over A77

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK | De VVD-fractie in de gemeente Cuijk wil van het college van B en W weten hoe zij aankijken tegen het initiatief van de gemeente Gennep om de discussie over het doortrekken van de snelweg A77 - tot aan de A50 bij Uden - weer aan te slingeren. "Het lijkt dé verkeersoplossing voor Oost-Brabant", aldus fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk.

[image=312182]

"Momenteel is de discussie over de A77 weer in volle gang", vervolgt Van Heeswijk. "Een nieuw provinciebestuur heeft besloten om De Ruit in Eindhoven niet af te maken en daarom neemt Gennep het initiatief om opnieuw te praten over het doortrekken van de A77. In Uden is er zeker enthousiasme en ziet men de doortrekking als een interessante optie voor verbetering van vervoer en transport in de regio. Het Veghelse bedrijfsleven heeft er direct belang bij. In Mill was al draagvlak en Boxmeer kan niet wachten."

Om tafel
Na de zomervakantie gaan alle betrokken partijen, waaronder de provincie Noord-Brabant, met elkaar om tafel. Van Heeswijk wil nu van het Cuijkse gemeentebestuur weten of het (ook) enthousiast is over een verlengde A77 en, zo ja, of de gemeente dan ook mee om tafel wil om hierover mee te praten.
Meer berichten