Peelkant Oost deels in de verkoop?

  •   keer gelezen   Politiek
SINT ANTHONIS - Het beoogde bedrijvenparkje Peelkant Oost is al jaren een hoofdpijndossier voor de gemeente. De realisering ervan vergde jaren en nu het beschikbaar is, is er geen belangstelling van bedrijven om zich te vestigen. “In het verleden is het terrein afgewaardeerd op de grond. Er is een voorziening getroffen als de ontwikkeling van het terrein niet door gaat”, antwoordde wethouder Reijnen op een vraag van raadslid Rien Janssen (SAN) bij de bespreking van de jaarrekening.

[image=312195]

Reijnen bevestigde dat de gemeente voor de verkoop van een deel van het bedrijventerrein in onderhandeling is met een particulier (familie Arts, red.). “Het is niet druk aan het loket”, zei hij over de belangstelling voor vestiging op Peelkant-Oost. “Ik denk dat we wel met een kavel of vijf vooruit kunnen.” Hij verwees ook naar de inspanningen die nu worden gedaan om vestiging van bedrijven mogelijk te maken in Voormalige Agrarische Bedrijfsgebouwen (VAB’s).
Zeker is de verkoop aan de familie Arts nog niet. “Als dit niet doorgaat, gaan we zelf kijken wat we met deze grond gaan doen.” Het ontlokte Janssen de kritische kanttekening dat “als ’t niet ontwikkeld wordt, kost het een half miljoen voor de gemeenschap.” De wethouder beloofde op redelijk korte termijn duidelijkheid te geven.
Meer berichten