Cuijk: ABC wil helderheid over Regiotaxi

  •   keer gelezen   Politiek
CUIJK - Algemeen Belang Cuijk (ABC) wil van wethouder Jos Nielen (CDA) opheldering over wijziging van het beleid voor gebruik van de Regiotaxi. Na 1 januari 2015 krijgen gebruikers nog tot een maximum van 700 zones per jaar vergoed.

[image=134070]

"Wat verstaat u onder noodzakelijk voor het reizen met de regiotaxi en vallen sociale contacten en vrijwilligerswerk hier bijvoorbeeld onder? Wij zien hier graag een soepele insteek voor hen die al jaren door gebruik van de regiotaxi kunnen deelnemen aan de maatschappij", aldus fractievoorzitter Helma Pluk.

'Noodzaak'
In de gemeente Cuijk zijn er veertien pasjeshouders die gemiddeld driehonderd zones meer gebruiken dan de 700 zones die het na 1 januari 2015 worden. “Het gaat in totaal om een overschot van 4.300 zones oftewel een kostenpost van 18.000 euro”, stelde Nielen onlangs in nieuwsblad De Maas Driehoek. "Maar dat maakt het voor hen niet minder ingrijpend", stelt Pluk. "Als de noodzaak bestaat, dan moet daar ook op worden gehandeld. Hierop hebben wij ons voorstel ook aangepast en de bovengenoemde mogelijkheid om op basis van individuele omstandigheden meer te reizen dan 700 zones nadrukkelijk opgenomen in ons besluit."
ABC wil verder van Nielen weten of er een overgangsregeling komt en wat de reden is dat gebruikers de veranderingen binnen het beleid hebben moeten vernemen uit de media.
Meer berichten